top of page

Biotalous korvaamassa fossiilisen energiantuotannon

(Read about the company in English using the links provided at the end of the text)

Johanna Kalmari, Metener Oy.


Café Scientifique Rellussa vierailee 7.4.2022 Johanna Kalmari, Metener Oy:n toimitusjohtaja, joka aikoo avata biokaasun tuotannon ja käyttötarkoituksen saloja. Metener Oy on Laukaasta lähtöisin oleva Kalmareiden suvun perheyritys, joka aloitti toimintansa vuonna 2001. Yrityksen tarkoituksena on edistää ja vahvistaa biotalouden jalansijaa Suomessa sekä ulkomailla korvaamalla laajasti käytettyä fossiilitaloutta. Haasteita kuitenkin tuottaa alan hidas hyväksyntä fossiilisen energian kilpailijana, vaikka työtä bioteknologian eteen on tehty yrityksessä jo yli kaksikymmentä vuotta. Tästä huolimatta Metener Oy on onnistunut pysymään kehityksen kärjessä tekemällä oikeita ratkaisuja luonnon ja kestävän kehityksen kannalta.


Johanna Kalmari on ollut Metener Oy:n johdossa viisi vuotta jatkettuaan isänsä jalanjäljissä biokaasun tuottajana ja markkinoijana. Kuten hän alla olevassa videossa mainitsee, motivaationa tässä työssä on toiminut luonto ja sen tarjoamat loputtomat mahdollisuudet uusille innovaatioille. Kalmarin ja hänen yrityksensä voi tavoittaa toimipisteestä Nokian Pirkkalaistiellä, missä hän mielellään vastaa biotalouteen ja yrityksen tarjontaan liittyviin kysymyksiin.


Kaikki halukkaat ovat tervetulleita seuraamaan Johanna Kalmarin esitystä biokaasusta Tampereen lyseon lukiossa torstaina 7.4 kello 17. Kahvia ja leivonnaisia on myynnissä tapahtuman aikana!


Lue yrityksen menestystarina englanniksi / read the success story of the company in English:


Lue lisää yrityksestä sen nettisivuilla / read more about the company from their website:


Johanna Kalmari kertoo yrityksestään:


20 views
bottom of page